Na hlavný obsah

Kollár: Vráťme sa k tomu, prečo táto vládna koalícia vznikla

Koaličný spor podľa neho nemá víťazov, iba porazených.

Kollár: Vráťme sa k tomu, prečo táto vládna koalícia vznikla
Poslanci parlamentu za stranu Sme rodina, pri pulte jej predseda a šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Foto: SITA

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v stredu (3. 3.) vyzval lídrov koaličných strán k ukončeniu sporov, ktoré prepukli v ostatných dňoch. „Bohužiaľ, máme tu dvoch partnerov (OĽANO a SaS, pozn.), ktorí po sebe desať mesiacov útočia cez sociálne siete a vytvárajú tu chaos. Teraz sa k tomu pridala tretia strana (Za ľudí),“ povedal Kollár s tým, že jeho hnutie nikdy neriešilo spory cez sociálne siete či tlačové konferencie.

Chce upokojiť aktuálnu situáciu, pri ktorej je jeden z možných scenárov aj rekonštrukcia vlády. „Vážení koaliční partneri, prosím, prestaňte sa chovať ako malé deti na pieskovisku, ale vráťme sa k tomu, prečo táto vládna koalícia vznikla,“ odkázal svojim partnerom s tým, že by sa mali napĺňať program, pre ktorý ich ľudia poslali do parlamentu. Pozýva ich preto na spoločné stretnutie vo večerných hodinách. „Vráťme sa na začiatok k stolu, hoci aj k ostrouhlému, aby sme začali obrusovať hrany.“

Tento spor podľa Kollára nemá víťazov, iba porazených, ktorými budú bežní ľudia. Pripomenul, že Slovensko má viac ako 7 000 úmrtí na COVID-19.

Koaličný konflikt sa prehĺbil po tom, čo v pondelok (1. 3.) oznámil premiér Igor Matovič (OĽANO) nákup ruskej vakcíny Sputnik V. Krajčí podpísal výnimku na jej terapeutické použitie, hoci nie je registrovaná Európskou agentúrou pre lieky (EMA). Slovensko by ňou mohlo začať očkovať o dva týždne.

Vicepremiérka Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (obe Za ľudí) neprišli na stredajšie (3. 3.) rokovanie vlády. Remišová sa v stredu o 15.00 h stretne spolu so šéfom SaS Richardom Sulíkom s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Liberáli požadujú rekonštrukciu vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko