Na hlavný obsah

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti finalizuje záverečnú správu

O jej záveroch bude informovať ministerka spravodlivosti.

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti finalizuje záverečnú správu
Bývalý prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský. Foto: TASR

Špeciálna komisia zriadená na prešetrenie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského finalizuje záverečnú správu, potvrdil hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

„Komisia ukončila operatívnu časť svojej kontrolnej činnosti a aktuálne sa finalizuje záverečná správa, ktorá by mala byť v najbližšom čase predložená členom komisie na pripomienky pred jej záverečným schválením,“ spresnil hovorca.

Doplnil, že v zmysle štatútu komisia zašle hodnotiacu správu po jej prijatí šéfke rezortu Márii Kolíkovej (Za ľudí) a generálnemu prokurátorovi SR Marošovi Žilinkovi. „Ministerka spravodlivosti zabezpečí zverejnenie záverečnej hodnotiacej správy komisie na webovom sídle ministerstva spravodlivosti a sociálnych sieťach ministerstva spravodlivosti,“ dodal s tým, že Kolíková bude zároveň informovať médiá o záveroch správy.

Či dostala komisia k dispozícii aj informácie z pitvy, Bubla nekomentoval. „Otázky tykajúce sa prístupu komisie k údajom zo zdravotnej dokumentácie budú zodpovedané v rámci záverečnej správy,“ podotkol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko