Na hlavný obsah

Krajniak sa na ministerskú stoličku nevráti. Pre koaličných partnerov má odkaz

Exminister v zrekonštruovanej vláde nebude.

Krajniak sa na ministerskú stoličku nevráti. Pre koaličných partnerov má odkaz
Na snímke Milan Krajniak. Foto: TASR

Exminister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) sa po odchode Igora Matoviča z postu premiéra do novej vlády Eduarda Hegera (obaja OĽANO) nevráti. Uviedol to v pondelok (29. 3.) na sociálnej sieti.

„Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že nebudem členom vlády E. Hegera. Aj preto, že som dal demisiu s vedomím, že podávam demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”. To je moja reflexia posledných týždňov,“ napísal bývalý minister. Krajniak podal demisiu 17. marca. Prezidentka Zuzana Čaputová dočasne poverila vedením tohto rezortu ministra dopravy Andreja Doležala (nom. Sme rodina).

„Za posledné tri týždne rôzni politici vyzývali iných politikov na sebareflexiu. Žiadali od iných, aby sa zmenili, namiesto toho, aby začali od seba. Kríza sa zhoršovala a uprostred pandémie hrozili predčasné voľby,“ pripomenul Krajniak.

Za situáciu na Slovensku podľa neho nie sú zodpovední len bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) a Matovič. „Za situáciu vo vládnej koalícii i na Slovensku sú minimálne rovnakým dielom zodpovední aj ďalší. V duchu vyššie napísaného nechám na nich, aby voči sebe vyvodili zodpovednosť, aby urobili sebareflexiu a prípadne zvážili, že sa vymenia,“ uviedol.

Členmi rekonštruovanej vlády by sa za SaS mali opätovne stať Richard Sulík (hospodárstvo), Branislav Gröhling (školstvo), Ivan Korčok (zahraničné veci), za stranu Za ľudí Mária Kolíková (spravodlivosť), ktorí minulý týždeň podali demisiu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko