Na hlavný obsah

Lesy SR budú mať staronového generálneho riaditeľa

Vymenuje ho Mičovský.

Lesy SR budú mať staronového generálneho riaditeľa
Nový generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Tomáš Čuka. Foto: MPRV SR

Šéfom štátneho podniku Lesy SR sa stane Tomáš Čuka. Informovalo o tom v stredu (10. 3.) Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Do funkcie ho šéf rezortu Ján Mičovský (OĽANO) plánuje vymenovať v piatok (12. 3.).

Tomáš Čuka už dočasne pôsobil v tejto funkcii, a to od 28. novembra 2020, keď nahradil odvolaného Mateja Vigodu. Poverenie sa mu skončilo posledným februárovým dňom tohto roka. Následne ho dočasne zastúpil Ján Golian – v súčasnosti organizačný riaditeľ podniku.

„Vízia budúceho riaditeľa Lesov SR aktívne reflektuje na klimatické zmeny a nutnosť zmeny v obhospodarovaní aj správe nášho významného prírodného bohatstva,“ napísalo ministerstvo po tom, čo Čuka obstál v druhom kole stredajšieho výberového konania. Jeho protikandidátom bol Juraj Piecka. Obaja splnili hranicu 70 % úspešnosti stanovenú a schválenú výberovou komisiou pre prvé a rovnako aj pre druhé kolo.

Čuka dosiahol z celkového možného počtu 300 bodov v oboch kolách výberového konania spolu 272 bodov. „Verím, že nastolená vízia transformácie štátneho podniku jemnejšími spôsobmi obhospodarovania lesov bude ako aktívna reakcia na klimatickú zmenu pri súčasnom nastavení transparentných procesov riadenia,“ uviedol budúci šéf podniku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko