Na hlavný obsah

Liga majstrov: Osmičku štvrťfinalistov skompletizovali Chelsea Londýn a Bayern Mníchov

Chelsea natiahla sériu bez prehry, Bayern utvoril rekord.

Liga majstrov: Osmičku štvrťfinalistov skompletizovali Chelsea Londýn a Bayern Mníchov
Futbalista Bayernu Robert Lewandowski sa teší po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Chelsea Londýn a Bayernu Mníchov doplnili osmičku štvrťfinalistov Ligy majstrov. Londýnčania v stredajšej (17. 3.) osemfinálovej odvete zvíťazili nad Atleticom Madrid 2:0. V úvodnom dueli v Bukurešti uspeli 1:0. Bayern v pozícii obhajcu trofeje zdolal doma Lazio Rím 2:1, pred tromi týždňami triumfoval 4:1.

V utorok (16. 3.) sa medzi elitnú osmičku prebojovali Real Madrid a Manchester City, minulý týždeň si postup zabezpečili hráči Borussie Dortmund, FC Porto, FC Liverpool a Paríža St. Germain. Žreb štvrťfinále, semifinále a finále je na programe v piatok 19. marca o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone – sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).  

Chelsea mala od úvodných minút duelu s Atleticom loptu častejšie na kopačkách. Hráči Atletica boli v útoku bezzubí, nevedeli sa presadiť ani po štandardných situáciách. V 34. minúte založil rýchly protiútok Chelsea Kai Havertz. Vysunul Wernera, ktorý našiel v šestnástke Hakima Zijacha, a Maročan strelou medzi nohy Jana Oblaka prepasíroval loptu do siete.

V 81. minúte definitívne pochoval nádeje Atletica na možný obrat Stefan Savič, ktorý za úder do hrude Antonia Rüdigera dostal červenú kartu. V nadstavenom čase sa pri šanci Felixa vyznamenal Mendy. V úplnom závere spečatil triumf domácich Emerson, ktorý bol na ihrisku iba niekoľko desiatok sekúnd. Chelsea natiahla sériu bez prehry na štrnásť zápasov (10-4-0). Tá sa až na prvý duel zhoduje s príchodom nového trénera Thomasa Tuchela, ktorý 26. januára vystriedal Franka Lamparda.    

V odvetnom súboji medzi Bayernom Mníchov a Laziom sa dianie dlho odohrávalo medzi šestnástkami, ani jeden tím sa nehrnul do útoku. V 33. minúte Vedal Muriqi stiahol v šestnástke Leona Goretzku a Bayern mal výhodu pokutového kopu. Loptu si postavil poľský kanonier Robert Lewandowski a strelou do stredu bránky otvoril skóre. V druhom polčase Bayern kontroloval hru.

V 73. minúte zvýšil náskok Bavorov striedajúci Eric Choupo-Moting po prihrávke Davida Alabu. Hosťom sa už podarilo v 82. minúte iba znížiť zásluhou Marca Parola. Bayern postúpil devätnástykrát do štvrťfinále Ligy majstrov, čo je nový rekord.        


    

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport