Na hlavný obsah

Ministerky zo Za ľudí nerokovali s vládou

Strana má požadovať demisiu Krajčího.

Ministerky zo Za ľudí nerokovali s vládou
Na snímke zľava ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková a podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR

Vicepremiérka Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (obe Za ľudí) neprišli na stredajšie (3. 3.) rokovanie vlády. Podľa informácií RTVS strana Za ľudí požaduje demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

„Mali tam štandardných zástupcov, ktorí sa môžu zúčastniť na rokovaní, takže som to neriešil, asi majú iný program,“ povedal médiám po rokovaní minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Remišová povedala už v utorok (2. 3.), že členovia strany „musia prijať zásadné rozhodnutie“. Opisovala zlyhanie v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii a pripustila reálne riziko rozpadu vládnej koalície. Kolíková zase pripustila hrozbu rozpadu poslaneckého klubu. Zo Za ľudí už vystúpili medzičasom poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

V utorok zasadala tiež republiková rada rozšírená o poslanecký klub v rámci ďalšej koaličnej strany Sloboda a Solidarita. Jej predseda Richard Sulík sa na stredajšom rokovaní zúčastnil. „Pán Sulík neinformoval o výsledkoch ich rokovaní,“ prezradil Mikulec.

Koaličný konflikt sa prehĺbil po tom, čo v pondelok (1. 3.) oznámil premiér Igor Matovič (OĽANO) nákup ruskej vakcíny Sputnik V. Krajčí podpísal výnimku na jej terapeutické použitie, hoci nie je registrovaná Európskou agentúrou pre lieky (EMA). Slovensko by ňou mohlo začať očkovať o dva týždne.

Remišová sa v stredu o 15.00 h stretne spolu so šéfom SaS Richardom Sulíkom s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Liberáli požadujú rekonštrukciu vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko