Na hlavný obsah

Ministerstvo avizuje nové termíny na očkovanie. Pribudnú v najbližších dňoch

Ministerstvo sa ospravedlnilo za víkendové problémy.

Ministerstvo avizuje nové termíny na očkovanie. Pribudnú v najbližších dňoch
Očkovanie proti koronavírusu. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva otvorí v priebehu nasledujúceho týždňa desiatky tisíc ďalších termínov pre očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Podotýka, že záujem je veľký a kapacity očkovacích látok momentálne nestačia. Aj preto sa v sobotu (6. 3.) dostupné termíny veľmi rýchlo obsadili.

Od pondelka (8. 3.) bude platiť aktualizovaná očkovacia stratégia. Na jej základe sa otvorili vakcinačné termíny pre osoby nad 60 rokov. Upravený bol aj registračný formulár, ktorý umožňuje prihlásiť sa len osobám starším ako 60, resp. 70 rokov.

„Ak sa vám včera (6. 3.) nepodarilo zaregistrovať vás alebo vašich blízkych na očkovanie, ospravedlňujeme sa, dopyt bol veľmi veľký. Počet nových termínov by sa však v najbližších týždňoch mal zvyšovať ,“ uviedol v stanovisku rezort zdravotníctva.

Ďalej informoval, že v pondelok (8. 3.) a v utorok (9. 3.) vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29 700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov a v stredu (10. 3.) alebo štvrtok (11. 3.) vo večerných hodinách minimálne 30 000 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca pre ľudí vo veku 60-70 rokov.

Podľa plánovaných dodávok by vakcín malo v najbližších týždňoch prichádzať čoraz viac. Podľa ministerstva sa preto dá očakávať čoraz vyšší počet nových termínov na registráciu. 

Národné centrum zdravotníckych informácií v súčasnosti tiež pracuje na zmenách registračného formulára, ktoré by mali viesť k jednoduchšiemu registrovaniu na očkovanie. Nové, otvorené termíny sú naďalej zverejňované na stránke korona.gov.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko