Na hlavný obsah

Ministerstvo investícií vyčlenilo na podporu rozvoja vidieka 1,1 milióna eur

Do výzvy sa môžu zapojiť občianske združenia i neziskové organizácie.

Ministerstvo investícií vyčlenilo na podporu rozvoja vidieka 1,1 milióna eur
Na ilustračnej snímke vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov. Výzva je určená pre mimovládne organizácie, ktoré tak môžu získať dotáciu od 10 000 do 50 000 eur. Na tieto dotácie rezort regionálneho rozvoja vyčlenil celkovo 1,1 milióna eur, informoval v pondelok (15. 3.) tlačový odbor ministerstva.

„Podpora regiónov je pre nás kľúčovou prioritou. V tejto výzve podporíme sumou 1,1 milióna eur mimovládne organizácie, ktoré bývajú zvyčajne jedným z hlavných aktérov rozvoja potenciálu regiónov, starostlivosti o kultúrne dedičstvo, životné prostredie či verejné zdravie,“ okomentovala vicepremiérka a šéfka rezortu Veronika Remišová (Za ľudí).

„Vzhľadom na pretrvávajúcu pandemickú situáciu je možné tiež predkladať projekty, ktoré pomôžu zmierniť dosahy ochorenia COVID-19 na život ľudí v regiónoch,“ podotkla Remišová. „Kompletné vyplnené žiadosti spolu s prílohami, podpísané kvalifikovaným elektronickým podpisom odporúčame podávať prostredníctvom elektronickej podateľne cez ústredný portál verejnej správy,“ podotkol tlačový odbor rezortu s tým, že v takomto prípade môžu žiadatelia, okrem ušetrenia svojho času, získať dodatočné bonusové body.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika