Na hlavný obsah

Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj ľudia vo veku najmenej 50 rokov

Slovensko vstupuje do ďalšej fázy vakcinácie.

Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj ľudia vo veku najmenej 50 rokov
Na snímke registrácia objednaných ľudí na očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 v priestoroch Veľkokapacitného očkovacieho centra na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave. Foto: TASR

Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sa od nedele (28. 3.) môžu prihlásiť aj ľudia vo veku 50 rokov a viac. Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že otvára ďalšiu fázu vakcinačnej stratégie.

Rezort zároveň informoval, že upravuje podávanie jednotlivých typov vakcín podľa veku záujemcov. „Vakcína Astra Zeneca bude určená pre ľudí od 50 do 60 rokov a vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna pre starších ako 60 rokov,“ informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

„Záujemcovia v “čakárni”, ktorým ešte nebol pridelený termín na očkovanie a zároveň sú starší ako 60 rokov, budú v čakárni automaticky preradení na voľné miesta v očkovacích centrách, v ktorých sa podávajú látky od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna,“ dodalo ministerstvo s tým, že zmena vakcinačných centier bude pre drvivú väčšinu záujemcov v rovnakom meste, aké si zadali pri pôvodnej registrácii. 

Záujemcovia o očkovanie sa môžu registrovať na stránke www.korona.gov.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko