Na hlavný obsah

Na Slovensku už covidu podľahlo viac ako 8 000 ľudí, v pondelok pribudlo 116 úmrtí

Hospitalizovaných je viac ako 4 000 ľudí.

Na Slovensku už covidu podľahlo viac ako 8 000 ľudí, v pondelok pribudlo 116 úmrtí
Členka tímu zdravotníkov aplikuje vzorku steru na testovaciu sadu na odbernom mieste. Foto: SITA

V pondelok 8. marca pribudlo na Slovensku 116 úmrtí, ich počet tak celkovo stúpol na 8 037.

Počet pacientov v nemocniciach s potvrdeným ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň mierne klesol. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) ich eviduje 4 048, v predchádzajúci deň ich bolo 4 056.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 356 536, za predchádzajúci deň pribudlo 3 384 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 188 450 ľudí.

Vládny cloud má naďalej problémy

Ďalšie informácie o počte infikovaných NCZI nezverejnilo, podľa informácií agentúry TASR to súvisí s pondelkovými problémami s internetovým pripojením do vládneho cloudu.

Hovorkyňa NCZI Veronika Bauch informovala, že systém ISZI, ktorý prevádzkuje NCZI, nedostal úplné informácie o počte vykonaných PCR testov a počte pozitívne testovaných osôb za pondelok, preto sa ich zatiaľ nepodarilo zverejniť. „Predmetný technický problém je aktuálne riešený s dodávateľmi oboch prevádzkovaných systémov. Po vyriešení problému a následnom spracovaní údajov zo strany Národného centra zdravotníckych informácií budú údaje publikované najskôr ako bude možné,“ doplnila.

Linka vládneho cloudu, ktorý obsahuje všetky zdravotnícke dáta, vykazovala v pondelok (8. 3.) večer vysokú chybovosť. Spôsobil to pravdepodobne DDOS útok, ktorému čelil objednávkový systém na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, informovalo NCZI.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko