Na hlavný obsah

NAKA obvinila Kočnera, Tótha a ďalších vo veci sledovania novinárov

Objekty sledovania mal určiť Kočner.

NAKA obvinila Kočnera, Tótha a ďalších vo veci sledovania novinárov
Na snímke Marian Kočner. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (3. 3.) obvinila v súvislosti so sledovaním novinárov päť osôb. Z prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy boli obvinení Marian Kočner, Peter Tóth, Miroslav Kriak, Štefan Mlynarčík a Juraj Škripa. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

„Objekty sledovania mal určiť Marian Kočner, a to konkrétne bary a kaviarne v Bratislave, kde sa schádzali novinári a politici. Členovia sledovacieho tímu mali vyhotovovať ich fotografie a videozáznamy zo stretnutí a rozhovorov. Podľa doposiaľ získaných informácií nemalo byť prekážkou ani to, keď sa v bare schádzala ‚uzavretá spoločnosť‘. Monitorovať mali aj okolie baru a kaviarne či ďalšie miesta v Bratislave a okolí,“ opísal Slivka.

Záznamy zo sledovania podľa polície odovzdával Kriak Tóthovi a ten zase Kočnerovi, ktorý ich zhromažďoval. Údaje chcel použiť na diskreditáciu sledovaných osôb na verejnosti, „čím mala byť spôsobená vážna ujma na právach sledovaných osôb tým, že malo byť porušené ich právo na súkromie“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko