Na hlavný obsah

Namiesto turistov delfíny. V centre Benátok zaznamenali nevídaný úkaz

Vďaka pandémii je v kanáloch pokoj a čistejšia voda.

Namiesto turistov delfíny. V centre Benátok zaznamenali nevídaný úkaz
Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

V talianskych Benátkach mali v pondelok (22. 3.) nevšedný zážitok. Až na okraj Veľkého kanála, ktorý je hlavnou dopravnou tepnou tohto mesta na lagúne, priplával párik delfínov. Informovala o tom agentúra ANSA a ďalšie talianske médiá.

Delfíny síce v benátskej lagúne nie sú úplnou novinkou, doteraz ich ale tak blízko centra nezahliadli. Podľa miestnych médií sa tento párik delfínov objavil až pri múzeu Punta della Dogana.

„Delfíny vo Veľkom kanáli,“ komentoval s radostným výkrikom prekvapený muž, ktorému sa udalosť podarilo zachytiť na mobilný telefón. 

Agentúra APA túto nezvyčajnú udalosť vysvetlila výrazne obmedzenou dopravou v Benátkach a malou návštevnosťou turistov v čase pandémie. V dôsledku ochromenia turistického ruchu je totiž v benátskych kanáloch väčší pokoj a čistejšia a priezračnejšia voda.

Romantické mesto si tento týždeň pripomenie 1600. výročie svojho založenia. Kvôli pandémii ho ale oslávi skromne, bez veľkých verejných akcií. Vo štvrtok (25. 3.) sa v Bazilike svätého Marka uskutoční omša, ktorá bude prenášaná v priamom prenose, a o 16.00 sa rozoznejú zvony všetkých miestnych kostolov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet