Na hlavný obsah

Nervydrásajúca dráma na úvod sezóny. Hamilton tesne ovládol VC Bahrajnu

Dosiahol 96. víťazstvo v kariére.

Nervydrásajúca dráma na úvod sezóny. Hamilton tesne ovládol VC Bahrajnu
Na snímke Brit Lewis Hamilton na Mercedese zvíťazil na Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2021. Foto: TASR/AP

Brit Lewis Hamilton na Mercedese zvíťazil na nedeľnej (28. 3.) Veľkej cene Bahrajnu, prvých pretekoch F1 v sezóne 2021. Na druhom mieste prišiel do cieľa Holanďan Max Verstappen na Red Bulle, tretí finišoval ďalší jazdec Mercedesu Fín Valtteri Bottas.

Hamilton dosiahol 96. víťazstvo v kariére, ktorým zlepšil svoj vlastný rekord, ktorý vytvoril v sezóne 2020, keď najskôr vyrovnal a potom prekonal Michaela Schumachera (91).

Seriál F1, ktorý v sezóne 2021 obsahuje rekordných 23 podujatí, bude pokračovať 18. apríla, keď je na programe VC Emilia Romagna na talianskom okruhu v Imole.

V zahrievacom kole zaujali problémy Péreza, ktorému zhasol motor. Napokon odštartoval z boxovej uličky, pričom ostatní pretekári absolvovali až dve zahrievacie kolá. Preteky tak pozostávali z 56 súťažných kôl.

Verstappen si po štarte postrážil prvú priečku, ale na chrbát mu dýchali Hamilton aj Bottas. Už v prvej tretine úvodného kola sa preteky skončili pre debutanta Nikitu Mazepina, ktorý stratil kontrolu nad monopostom a po náraze do bariéry odstúpil. Trojica Verstappen – Hamilton – Bottas si držala pozície až do 18. kola, v ktorom líder zamieril do boxov. Verstappen sa vrátil na 2. pozícii. Hamilton bol líder do 29. kola, v ktorom prezul. Verstappen sa po druhej návšteve boxov ocitol za Hamiltonom, ale postupne sťahoval manko. Ocon s Vettelom sa ocitli v kolízii, po ktorej však obaja pokračovali v pretekoch.

V 52. kole sa Verstappen dotiahol za Hamiltona na rozdiel menší než sekunda. V 53. kole sa aj vďaka systému DRS dostal cez Brita, ale pozíciu mu okamžite vrátil pre prekročený traťový limit. Hamiltonov náskok následne narástol a jazdec Red Bullu ho už napriek snahe neohrozil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport