Na hlavný obsah

Okresný súd v Trenčíne prepustil Jankovskú zo zadržania

Jej zdravotný stav si má naďalej vyžadovať hospitalizáciu.

Okresný súd v Trenčíne prepustil Jankovskú zo zadržania
Na snímke bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR za Smer-SD Moniku Jankovskú odvádzajú v putách. Foto: TASR

Bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú prepustili zo zadržania. V nedeľu (7. 3.) v noci o tom po takmer štyroch hodinách rozhodol sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Trenčíne, informovala redaktorka RTVS Dominika Kusá. Advokát Jankovskej Peter Erdös pre médiá uviedol, že uznesenie nie je právoplatné, prokurátor voči nemu podal sťažnosť. Jankovská má po prepustení nosiť monitorovací náramok.

„Sudca pre prípravné konanie svojím uznesením rozhodol tak, že prepustil moju klientku zo zadržania. Čo sa týka návrhu na vzatie do väzby, skonštatoval, že tzv. kolúzne dôvody väzby vzhliadol, avšak jej väzbu nahradil primeranými povinnosťami a obmedzeniami. Konkrétne ide o zákaz styku a kontaktovania sa s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Zároveň sudca rozhodol, že nevzhliadol dôvody pokračovacej, resp. preventívnej väzby,“ informoval Erdös.

Sťažnosť prokurátora podľa Erdösa nemá odkladný účinok. Krajský súd v Trnave bude o sťažnosti rozhodovať 15. marca. Sudca o návrhu rozhodoval bez prítomnosti Jankovskej. Advokát uviedol, že jej zdravotný stav si naďalej vyžaduje hospitalizáciu. „Klientka je slobodná, ale jej zdravotný stav podľa môjho názoru neumožňuje, aby mohla opustiť ústavné zariadenie,“ dodal.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti sa psychicky zrútila po tom, ako ju vo štvrtok (4. 3.) po prepustení na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica, zadržanie súviselo s kauzou trenčianskeho baru Fatima.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko