Na hlavný obsah

OĽANO vyzvalo SaS, aby nerozbíjala vládu a nekládla nové požiadavky

Kreslo ministra nemôže stáť nad záujmom Slovákov, vyhlásilo.

OĽANO vyzvalo SaS, aby nerozbíjala vládu a nekládla nové požiadavky
Na snímke predstavitelia hnutia OĽANO, v popredí premiér Igor Matovič. Foto: TASR

Najsilnejšie vládne hnutie OĽANO neukončuje rozhovory o rekonštrukcii vlády na pôdoryse súčasnej štvorkoalície. Zároveň však vyzvalo koaličného partnera – predstaviteľov Slobody a Solidarity – aby nerozbíjali vládu SR a nekládli stále nové verejné ultimatívne požiadavky. Informoval o tom v stredu (24. 3.) hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

„Hnutie považuje SaS za stranu demokratov, ktorí napriek osobným rozporom nakoniec uprednostnia záväzok voči svojim voličom. Žiaden osobný záujem o kreslo ministra nemôže stáť nad záujmom ľudí a osudom Slovenskej republiky,“ napísalo OĽANO reagujúc na pretrvávajúcu vládnu krízu.

Doplnilo, že predstavitelia hnutia pokračovali v utorok (23. 3.) v rokovaniach s predstaviteľmi strany SaS o rekonštrukcii vlády, ktorá vzišla zo štvorkoalície. „Predseda SaS Richard Sulík zadefinoval ako kľúčovú a zásadnú požiadavku strany, aby sa on osobne stal ministrom hospodárstva v zrekonštruovanej vláde v prípade, že členom vlády bude aj súčasný premiér Igor Matovič.“ Podľa medializovaných informácií sa chce Matovič po odchode z premiérskeho kresla stať vicepremiérom pre boj s korupciou a zotrvať tak vo vláde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko