Na hlavný obsah

Osemfinále Slovnaft Cupu si zahrajú aj Košice. Vyradili fortunaligové Michalovce

Táto fáza súťaže by mala prebehnúť 7. apríla.

Osemfinále Slovnaft Cupu si zahrajú aj Košice. Vyradili fortunaligové Michalovce
Na snímke hráči MFK Zemplín Michalovce. Foto: TASR

Aj hráči Košíc, Podbrezovej a Komárna sa predstavia v osemfinále Slovenského pohára 2020/2021 vo futbale. Prienik do 5. kola Slovnaft Cupu si tieto tímy vybojovali tohtotýždňovými kvalifikačnými duelmi. Tím KFC Komárno už v utorok (23. 3.) zvíťazil na neutrálne pôde v Topoľčanoch nad Šamorínom 4:1, na rovnakom mieste v stredu (24. 3.) FK Železiarne Podbrezová zdolal Dubnicu nad Váhom 3:0 a futbalisti FC Košice v Poprade vyradili fortunaligové Michalovce. V riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1 a v penaltovom rozstrele uspeli Košičania 5:3.

„V prvom polčase sme boli horší, tam nám to ušlo. Máme s tým problém už dlhšie. Bol to vyrovnaný duel. Dali sme priestor hráčom, ktorí často nehrajú, ale na to sa vyhovárať nemôžeme,“ povedal po vypadnutí kouč Michalovčanov Jozef Majoroš v priamom prenose na futbalnet.tv, jeho náprotivok Jozef Vukušič podotkol: „Podali sme dobrý výkon, najmä v prvom polčase. Mali sme viac šancí ako súper. Negatívom je, že sa nám zranili hneď dvaja hráči.“

Ďalších trinásť tímov už malo účasť v osemfinále, ktoré by sa malo hrať 7. apríla a žreb dvojíc prebehne vo štvrtok 25. marca. Ide o fortunaligové tímy ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK DAC 1904 Dunajská Streda, FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ŠKF Sereď, AS Trenčín, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, spomedzi druholigistov kluby MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, FC Petržalka a MFK Skalica.

Štvrťfinále je naplánované na 14. apríla, semifinále na 28.4. a 5.5. Finálový súboj by sa mal konať 19. mája. Víťaz súťaže získa práve štartu v pohárovej Európe v sezóne 2021/2022.

Aktuálnu edíciu futbalového pohára v jeseni 2020 prerušila pandémia koronavírusu. V marci 2021 padol verdikt, že súťaž dohrajú už iba tímy z prvej a druhej najvyššej súťaže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport