Na hlavný obsah

Pánik strelil tretí gól v sezóne, Halák nezabránil prehre Bostonu

Tatar pri výhre Montrealu nebodoval.

Pánik strelil tretí gól v sezóne, Halák nezabránil prehre Bostonu
Na snímke vľavo slovenský hokejista v drese Washingtonu Capitals Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Richard Pánik sa v zámorskej NHL podieľal jedným gólom na vysokom víťazstve Washingtonu na ľade Buffala 6:0. V 26. minúte svojím tretím tohtosezónnym zásahom zvýšil na prebežných 3:0 pre hostí. Z výhry sa tešil aj jeho krajan Zdeno Chára.

Poltucet zavŕšil v 57. minúte kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin. Pre ruského kanoniera to bol už 717. gól v profiligovej kariére, čím sa na šiestom mieste historického poradia strelcov vyrovnal legendárnemu Philovi Espositovi. Na konte má 1 299 bodov a už iba jeden mu tak chýba k dosiahnutiu 1300-bodovej hranice, ktorú by pokoril ako 35. hráč v ligových dejinách. Sabres sa nevedia vymaniť z krízy, prehrali už jedenásty zápas v sérii.

Boston prehral v noci na utorok (16. 3.) na ľade Pittsburghu 1:4, slovenský brankár Jaroslav Halák zneškodnil 22 z 25 striel domácich. Víťazný gól Penguins strelil Jevgenij Malkin, pre ktorého to bol jubilejný 1 100. bod v profiligovej kariére.

Montreal v útoku s Tomášom Tatarom zvíťazil vo Winnipegu 4:1. Hráči Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom prehrali s Nashvillom 1:4 a nevyužili šancu dostať sa na prvé miesto v tabuľke Centrálnej divízie. „Predátori“ ukončili sériu troch prehier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport