Na hlavný obsah

Pápež má v úmysle navštíviť Slovensko

Jeho návšteva bude určite symbolom nádeje, hovorí Čaputová.

Pápež má v úmysle navštíviť Slovensko
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) a pápež František (vľavo). Foto: TASR/Kancelária prezidenta SR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok (8. 3.) s radosťou prijala správu o tom, že pápež František má v úmysle pricestovať na Slovensko. Hlava štátu pozvala Svätého Otca na návštevu krajiny počas spoločného stretnutia vo Vatikáne, ktoré sa konalo 14. decembra 2020. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

„Veľmi sa teším, že Svätého Otca budeme môcť privítať na Slovensku, jeho návšteva bude určite symbolom nádeje, ktorú tak veľmi potrebujeme,“ povedala Čaputová. Dátum možného príchodu pápeža na Slovensko však nespresnila.

Predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavského arcibiskupa metropolitu Stanislava Zvolenského tiež potešila správa o úmysle pápeža prísť na Slovensko. Bratislavu má podľa webu KBS navštíviť popri eucharistickom kongrese v Budapešti, ktorého záver je naplánovaný na 12. septembra 2021.

Po návšteve Iraku menoval pápež v odpovedi na otázku o ďalších zamýšľaných destináciách aj Bratislavu. „Tešíme sa slovám Svätého Otca, ktoré povedal počas spiatočného letu z návštevy Iraku. Ďalšie informácie zatiaľ nemáme, budeme ich očakávať,“ povedal Zvolenský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko