Na hlavný obsah

Po útoku gangu v Mexiku zomrelo najmenej 13 policajtov

Páchatelia sú nateraz neznámi.

Po útoku gangu v Mexiku zomrelo najmenej 13 policajtov
Na snímke policajti v Mexiku. Foto: TASR/AP

Najmenej 13 policajtov zomrelo vo štvrtok (18. 3.) v Mexiku po tom, čo ich konvoj prepadli ozbrojení príslušníci tamojšieho kriminálneho gangu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na mexické úrady. Obeťami sa stalo osem štátnych policajtov a päť vyšetrovateľov úradu okresného prokurátora, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestu políciu a prokuratúru.

K prepadnutiu a následným vraždám došlo v obci Coatepec Harinas v štáte Mexiko, kde policajný konvoj hliadkoval v rámci operácie zameranej proti ozbrojeným skupinám pôsobiacim v tejto oblasti.

Mexické úrady nateraz nespresnili, ktorý gang je za útok zodpovedný, avšak podľa AP ho má na svedomí jeden z tamojších drogových kartelov. Bezpečnostné zložky po páchateľov naďalej pátrajú.

V štáte Mexiko pôsobí viacero kriminálnych gangov a aj z tohto dôvodu patrí do jednej z oblastí s najvyššou mierou násilia, približuje AFP. Obeťami vyčíňania drogových kartelov sa v Mexiku od roku 2006 už stalo viac ako 300 000 ľudí. Mexická vláda v tomto roku na boj proti kartelovej činnosti povolala aj armádu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet