Na hlavný obsah

Polícia bude kontrolovať zákaz zahraničných dovoleniek. Posvieti si aj na letiská

Zákaz bude platiť od soboty.

Polícia bude kontrolovať zákaz zahraničných dovoleniek. Posvieti si aj na letiská
Ilustračná foto. Foto: TASR

Zákaz vycestovať do zahraničia s cieľom rekreácie bude platiť od soboty (20. 3.). Na jeho dodržiavanie bude dohliadať polícia.

„Policajný zbor bude dôsledne kontrolovať a preverovať účel vycestovania osôb do zahraničia. V prípade porušenia tohto obmedzenia môže byť uložená bloková pokuta na mieste až do výšky 1 000 eur a priestupok je možné prejednať až do dvoch rokov od jeho spáchania,“ informovala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Policajti budú vykonávať kontroly aj na letiskách na celom území Slovenskej republiky, najmä pri letoch do obvyklých dovolenkových destinácií. Polícia preto žiada občanov, aby sa v prípade, že do zahraničia cestujú za iným účelom ako za rekreáciou, dostavili k odletu s dostatočným časovým predstihom. Upozorňuje, že preverovanie účelu cesty môže spôsobiť navýšenie čakacej doby.

„Dovoľujeme si požiadať verejnosť o poskytnutie potrebnej súčinnosti pri preverovaní účelu ciest do zahraničia predložením hodnoverných dokladov preukazujúcich účel cesty. Aj to pomôže urýchliť proces kontroly a vyhnúť sa zbytočným zdržaniam,“ dodala hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko