Na hlavný obsah

Polícia upozorňuje ľudí, aby rešpektovali pravidlá. Zintenzívnila kontroly na hraniciach

Niektoré priechody sú uzatvorené, viacerí to nerešpektujú.

Polícia upozorňuje ľudí, aby rešpektovali pravidlá. Zintenzívnila kontroly na hraniciach
Polícia posilnila a zintenzívnila kontroly na hraniciach. Foto: TASR

Policajný zbor na základe vládou prijatých opatrení posilnil a zintenzívnil kontroly na hraniciach. Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do Slovenskej republiky policajti vykonávajú kontrolu osobnej dopravy 24 hodín denne, informovala polícia.

Upozorňuje občanov, aby rešpektovali a plnili vládou prijaté opatrenia. Policajti hraničné priechody monitorujú intenzívnejšie. Na kontrolu opatrení na hraniciach s Rakúskom, Českou republikou, Maďarskom a Poľskom je denne nasadzovaných 289 príslušníkov Policajného zboru, ktorí kontrolujú celkovo 85 vstupov (cestné priechody aj železničné spoje) na územie Slovenskej republiky.

Niektoré hraničné priechody boli dočasne uzatvorené a označené príslušnou dopravnou značkou. Napriek tomu polícia eviduje nerešpektovanie dopravných značení a snahu obísť takéto prekážky aj napriek zákazu. Takéto prípady zaznamenala na hranici s Poľskou republikou. Napríklad na uzavretom priechode Suchá Hora ho ľudia obchádzali terénnymi autami po poľných cestách, polícia eviduje tiež prípady na hraniciach s Českou republikou.

Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR ukladá po vstupe na územie Slovenska povinnosť registrácie na webe ehranica a následnej izolácie každému, kto nepatrí do niektorej z výnimiek, ako sú napríklad pendleri. Polícia pripomína, že ak by aj osoba nebola pri vstupe kontrolovaná policajnou hliadku alebo ak úmyselne obíde kontrolovaný vstup na územie Slovenska, povinnosť registrácie, následnej izolácie a oznámenie príchodu zo zahraničia lekárovi jej stále trvá. V prípade následného preukázania porušenia týchto povinností hrozí pokuta do výšky 1659 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko