Na hlavný obsah

Polícia vyzýva občanov, aby sa pri návrate na Slovensko včas zaregistrovali

Urýchli to proces kontrol a čakanie na hraniciach.

Polícia vyzýva občanov, aby sa pri návrate na Slovensko včas zaregistrovali
Kontroly na hraniciach., Foto: TASR

Polícia žiada občanov, ktorí sa vracajú na Slovensko zo zahraničia, aby sa zaregistrovali už pred cestou k hraničnému priechodu, nie až priamo na hraniciach. Cieľom je eliminovanie čakacích dôb na hraniciach. Rovnako tak to platí aj na letiskách. Pre RTVS to v pondelok (29. 3.) uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia pripomenula, že občania, ktorí majú pri príchode na územie SR povinnosť registrácie na http://korona.gov.sk/ehranica, pri príchode letecky je potrebné vyplniť aj elektronický formulár na https://www.mindop.sk/covid/.

„Toto upozornenie vychádza z praxe, keďže policajti sa denne stretávajú s tým, že občania neplnia svoje povinnosti a zbytočne predlžujú čas strávený v kolónach na hraničných priechodoch, ale aj na letiskách. Policajti ochotne pomáhajú, nedokážu však v takýchto prípadoch urýchliť proces vybavenia,“ uviedla hovorkyňa.

Zároveň upozornila, aby si občania pri vstupe na územie SR vytvorili  časovú  rezervu a pripravili si predpísané dokumenty.

Policajti naďalej vykonávajú kontroly aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území Slovenskej republiky, najmä pri letoch do obvyklých dovolenkových  destinácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko