Na hlavný obsah

Polícia zatkla bývalého prezidenta FC Barcelona

Môže ísť o kauzu "Barcagate".

Polícia zatkla bývalého prezidenta FC Barcelona
Bývalý prezident futbalového klubu FC Barcelona Josep María Bartomeu. Foto: TASR/AP

Španielska polícia v pondelok (1. 3.) prehľadala sídlo katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona na ikonickom štadióne Camp Nou. Vedenie „blaugranas“ potvrdilo prítomnosť príslušných autorít v priestoroch klubu, neprinieslo však viac detailov. Polícia po čase informovala, že pristúpila v danej vecí aj k zatýkaniu, mená ani funkcie však nezverejnila. Podľa rozhlasovej stanice Cadena SER za mrežami skončil okrem iných osôb aj niekdajší prezident klubu Josep María Bartomeu. Podľa polície bol zásah spojený s vyšetrovaním odboru finančnej kriminality.

Prvé správy katalánskych aj španielskych médií hovorili o tom, že akcia súvisela s minuloročnou aférou známou ako „Barcagate“. Viacerí predstavitelia klubu v nej boli obvinení z toho, že viedli kampane voči súčasným aj bývalým hráčom klubu, ktorí kritizovali postupy vedenia na čele s prezidentom Bartomeuom. Ten medzičasom na svoj post abdikoval a v blízkej budúcnosti by malo byť známe meno jeho nástupcu. Už o niekoľko dní sú na programe nové voľby prezidenta. Tie sa mali konať už skôr, no pandémia koronavírusu spôsobila niekoľko odkladov.

Jeden z kandidátov na uvoľnenú stoličku šéfa klubu Joan Laporta reagoval pre Radio Lleida: „Pondelkový zásah je výsledkom zlého manažmentu predchádzajúceho vedenia. Zatknutie Bartomeua je šokujúce, nie je to dobrá správa pre klub.“ Zároveň dodal, že aj u bývalého prezidenta Bartomeua je nutné zachovať prezumpciu neviny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport