Na hlavný obsah

Poslanci neprelomili veto prezidentky, neschválili zákon o diaľničnej známke

Za hlasovalo 73 poslancov.

Poslanci neprelomili veto prezidentky, neschválili zákon o diaľničnej známke
Na snímke poslanci počas zasadnutia schôdze parlamentu v Bratislave. Foto: TASR

Plénum Národnej rady (NR) SR vo štvrtok (18. 3.) neprelomilo veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej pri novele zákona o diaľničnej známke. Zákon tak poslanci neschválili.

Za návrh hlasovalo 73 zo 122 prítomných poslancov. Pri prelomení veta je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov.

Právna norma hovorí o úprave lehoty na uloženie pokuty za neuhradenie diaľničnej známky zo 60 dní na dva roky. Hlava štátu namietala, že novela zákona nesplnila podmienky pre skrátené legislatívne konanie, a navrhovala, aby parlament zákon neprijal ako celok.

Hlasovanie o tomto bode sa viackrát presúvalo pre prebiehajúce politické rokovania. Napokon vo štvrtok za návrh zákona hlasoval poslanecký klub OĽANO okrem Petra Kremského a Milana Vetráka, ktorí nehlasovali. Za prijatie bol aj klub Sme rodina a Za ľudí okrem Jána Benčíka, ktorý sa zdržal. Väčšina poslaneckého klubu SaS sa zdržala. Poslanci z klubu Smer-SD sa zdržali alebo boli proti. Proti boli poslanci ĽSNS a nezaradení poslanci sa buď zdržali, alebo boli proti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko