Na hlavný obsah

Poslanecký klub OĽANO sa bude baviť aj o rekonštrukcii vlády

V relácii O 5 minút 12 to uviedol predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.

Poslanecký klub OĽANO sa bude baviť aj o rekonštrukcii vlády
Na snímke Erik Tomáš (vľavo) a Michal Šipoš (vpravo) v štúdiu RTVS. Foto: RTVS

Poslanecký klub hnutia OĽANO bude v stredu (10. 3.) hovoriť aj o rekonštrukcii vlády. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to v nedeľu (7. 3.) povedal predseda poslaneckého klubu a člen predsedníctva hnutia Michal Šipoš.

Nevylúčil, že k diskusii bude prizvaný aj predseda SaS Richard Sulík. „Aj v minulosti ministri z iných strán boli na našom klube, budeme sa pýtať poslancov či chcú, aby prišiel. Ak budú chcieť, nevidím v tom problém.“

Šipoš si ale nemyslí , že by malo prísť k zmene na pozícii ministra zdravotníctva alebo predsedu vlády. „Sú to dvaja ľudia, ktorí dvadsaťštyri hodín pracujú pre Slovensko. Bolo by veľmi nefér, aby sme v tejto ťažkej fáze pandémie robili nejaké výmeny,“ povedal.

Pripustil, že koalícia sa dopúšťa komunikačných lapsusov. “Mňa osobne neteší, že v takejto ťažkej dobe musíme ešte zaťažovať ľudí a verejnosť. Chcem sa im za to ospravedlniť.“ Zdôraznil, že vládna koalícia by sa mala sústrediť na výsledky. Za taký považuje napríklad zabezpečenie dodávok dostatočného počtu vakcín.

Naopak, poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš si myslí, že jediné riešenie koaličnej krízy je demisia vlády a predčasné voľby. „Táto vláda musí čím skôr skončiť, nevie sa pohnúť dopredu a navyše medzi sebou predvádzajú nechutné divadlo,“ vyhlásil Tomáš. Výmenu premiéra nepovažuje za dostatočnú. „Pán Sulík a pani Remišová v tejto koalícii už niekoľkokrát napínali svaly a potom sklepli opätky a nič sa neudialo. Takto to dopadne aj teraz,“ myslí si. Jeho strana naďalej pokračuje v zbere podpisov pre referendum o predčasných voľbách. Počet podpisov už podľa neho prekročil 200 000.

Tomáš zároveň odmietol, že by sa líder Hlasu-SD Peter Pellegrini stretol pre predčasné voľby s Richardom Sulíkom. „Poprel to pán Sulík a popierame to aj my. Vôbec sa nestretávame s pánom Sulíkom.“ 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko