Na hlavný obsah

Prezidentka poprela tvrdenia Kamenického, že sa stretla s veľvyslankyňou USA

Zdôraznila, že na otázky o stretnutí reagovala už pre týždňom.

Prezidentka poprela tvrdenia Kamenického, že sa stretla s veľvyslankyňou USA
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a poslanec NR SR a exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Foto: TASR/koláž RTVS

Prezidentka Zuzana Čaputová odmieta tvrdenia poslanca NR SR a exministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD), ktoré prezentovatl v relácii TV Markíza Na Telo v nedeľu (14. 3.). Kamenický uviedol, že prezidentka sa v stredu 3. marca, keď sa z dôvodu vládnej krízy stretla s koaličnými stranami Za ľudí a SaS, stretla aj s veľvyslankyňou USA a že to nijako neobjasnila. Prezidentka považuje obe tvrdenia za nepravdivé.

Kancelária prezidentky (KP) SR uviedla, že pracovné stretnutie s americkou veľvyslankyňou mala vopred plánované zamestnankyňa KP SR, a to mimo programu prezidentky. Pripomenula, že na otázky v súvislosti so stretnutím reagovala stanoviskom minulý týždeň.

„Na otázky redakcie týždenníka Plus 7 dní, ktorého fotograf toto stretnutie zachytil, prezidentská kancelária reagovala ešte minulý týždeň,“ dodala KP SR.

“Stretnutia s veľvyslancami sú štandardnou súčasťou práce zamestnankyne, ktorá vedie odbor zahraničnej politiky KP SR. Oficiálne stretnutie s veľvyslankyňou USA bolo naplánované už dlhšie a týkalo sa plánovaného telefonického rozhovoru prezidentky Zuzany Čaputovej s prezidentom USA Joeom Bidenom v nadväznosti na jeho nedávny list, v ktorom vyjadril záujem o ďalšiu spoluprácu a kontakt,“ uvádzalo stanovisko.

KP SR označila za zhodu okolností, že sa stretnutie v záhrade Prezidentského paláca udialo v rovnakom čase ako stretnutie koaličných strán s prezidentkou. „Rovnako sa v týchto dňoch Jana Kobzová stretla aj s veľvyslancami Iránu, Ukrajiny a Francúzska a niekoľkými slovenskými diplomatmi. Rozhovory sa týkajú vzájomných bilaterálnych vzťahov a aktuálnej medzinárodnej situácie a sú vždy vopred naplánované,” vyhlásila v stanovisku kancelária.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko