Na hlavný obsah

Prezidentka zatiaľ nedostala žiadosť o pozbavenie mlčanlivosti šéfa SIS

Premiéra Matoviča požiadala o zvolanie výboru Bezpečnostnej rady.

Prezidentka zatiaľ nedostala žiadosť o pozbavenie mlčanlivosti šéfa SIS
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a Vladimír Pčolinský počas vymenovania za riaditeľa Slovenskej informačnej služby v Bratislave 15. apríla 2020. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok (12. 3.) v súvislosti so zadržaním, obvinením a následným dočasným pozbavením výkonu štátnej služby riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského listom požiadala premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby neodkladne zvolal zasadnutie Výboru Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky pre koordináciu spravodajských služieb.

Prezidentka skôr informovala, že zatiaľ nedostala žiadosť o pozbavenie povinnosti mlčanlivosti šéfa SIS, ktorého vo štvrtok (11. 3.) zadržala Národná kriminálna agentúra.

„Prezidentka tak môže urobiť iba na žiadosť orgánov činných v trestnom konaní. Takúto žiadosť zatiaľ nedostala,“ spresnil prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Čaputová vo štvrtok Pčolinskému dočasne pozastavila výkon štátnej služby. Ráno v ten deň ju o to listom požiadal predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko