Na hlavný obsah

Čaputová žiada od Hegera odpovede na viaceré otázky o vakcínach

Ponúka aj svoje zahraničné kontakty.

Čaputová žiada od Hegera odpovede na viaceré otázky o vakcínach
Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová, vľavo minister financií a dočasný šéf rezortu zdravotníctva Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR, koláž: RTVS

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu (17. 3.) listom obrátila na šéfa rezortu financií a zastupujúceho ministra zdravotníctva Eduarda Hegera (OĽANO), a to v súvislosti s plánovanými dodávkami vakcín proti ochoreniu COVID-19. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Očakáva odpovede na viaceré otázky a zdôrazňuje, že kľúčovým faktorom pre úspech vakcinačnej stratégie je dôvera verejnosti. „Aby ľudia mohli dôverovať štátnym orgánom, musia rozumieť dôvodom, na základe ktorých prijímajú rozhodnutia a konajú. Pre budovanie dôvery občanov voči štátu je veľmi dôležitá transparentnosť jeho krokov,“ napísala.

Hlava štátu zároveň ponúkla Hegerovi k dispozícii svoje zahraničné kontakty a pomoc pri snahe o včasné zabezpečenie dostatočného množstva vakcín pre obyvateľov SR.

„Veľmi rád vysvetlím všetky podrobnosti čo sa týka vakcín. V enormnom záujme vlády je, aby mali občania čo najrýchlejší prístup k čo najväčšiemu množstvu vakcín,“ zareagoval na list od prezidentky Heger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko