Na hlavný obsah

Pri Dunajskej Strede odhalili kriminalisti drogové laboratórium

Výsledný produkt mal výrobca pašovať za hranice.

Pri Dunajskej Strede odhalili kriminalisti drogové laboratórium
Zaistené veci z laboratória v Okoči. Foto: FS SR

Finančná správa SR a Národná kriminálna agentúra (NAKA) odhalili výrobňu omamných a psychotropných látok v obci Okoč v okrese Dunajská Streda. Zo Slovenska smerovali do Poľska, kde tamojší vyšetrovatelia aj vďaka slovenským orgánom zadržali dve osoby s poľským štátnym občianstvom. Informovala v stredu (24. 3.) hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) spolupracovali okrem NAKA aj s poľskou partnerskou službou CBSP Wroclaw. „Kriminalisti finančnej správy v rámci akcie Kuchyňa získali informácie, na základe ktorých odhalili trestnú činnosť nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Dvaja Poliaci a minimálne jeden občan Slovenskej republiky mali v rodinnom dome v obci Okoč vyrábať zatiaľ presne nezistené omamné a psychotropné látky, pravdepodobne však ide o amfetamín. Následne ich mali pašovať do Poľska,“ ozrejmila Rybanská s tým, že vykonali jednu domovú prehliadku a prehliadky nebytových priestorov a odhalili laboratórium.

Pri akcii zadržali dve osoby, ktoré museli po vykonaní procesných úkonov prepustiť, keďže nová dizajnérska droga nie je na Slovensku zatiaľ zaradená na zozname zakázaných látok. „Oboch Poliakov preto následne zadržala poľská partnerská služba CBSP Wroclaw. Spolupráca finančnej správy s CBSP Wroclaw pokračuje tak aj po realizácii akcie, keďže časť trestného stíhania bola odstúpená do Poľska,“ uzavrela hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny