Na hlavný obsah

Pribudli tisíce nových termínov na očkovanie. Rýchlo boli obsadené

Ďalšie termíny závisia od dodávky vakcín.

Pribudli tisíce nových termínov na očkovanie. Rýchlo boli obsadené
Očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR

Ministerstvo zdravotníctva otvorilo tisíce nových termínov na očkovanie proti COVID-19. Informoval o tom v sobotu (6. 3.) večer na sociálnej sieti minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Na najbližší týždeň malo byť k dispozícii približne 13 000 termínov pre seniorov nad 70 rokov vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. „Žiaľ, akútny nedostatok vakcín nám neumožňuje otvoriť viac termínov, a preto prosím o pochopenie. Predpokladám, že otvorené termíny budú veľmi rýchlo obsadené,“ uviedol minister. Termíny na stránke korona.gov.sk boli obsadené v priebehu niekoľkých hodín.

Ďalšie termíny na očkovanie seniorov bude rezort otvárať pre týždeň od 15. marca podľa toho, ako k nám budú prichádzať dodávky vakcín od výrobcov. „Malo by ich byť určite viac, nakoľko Európska komisia nám avizuje extra dodávku 100-tisíc vakcín. Pôjde však len o zápožičku, ktorú budeme musieť v apríli vrátiť,“ vysvetlil Krajčí. Zároveň má v nedeľu (7. 3.) do Bojníc doraziť aj dar od francúzskej vlády, 15 000 vakcín AstraZeneca.

Ministerstvo zdravotníctva v sobotu otvorilo aj 11 000 termínov pre záujemcov o očkovanie v kategórii od 60 do 70 rokov. Aj tie boli už v sobotu večer nedostupné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko