Na hlavný obsah

Prieskum: Matovič by nemal ostať premiérom, riešením krízy je demisia či rekonštrukcia vlády

Kabinet nedokončí celé funkčné obdobie, myslia si Slováci.

Prieskum: Matovič by nemal ostať premiérom, riešením krízy je demisia či rekonštrukcia vlády
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Len 14 % Slovákov si myslí, že Igor Matovič (OĽANO) by mal aj naďalej ostať premiérom. Naopak, viac ako 80 % z nich je presvedčených, že by už nemal zastávať túto funkciu. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK pre RTVS, ktorý realizovala od 12. 3. do 18. 3. na vzorke 1 003 respondentov. Prieskum bol odprezentovaný v nedeľnej (21. 3.) diskusnej relácii O 5 minút 12 na Jednotke.

Spomedzi opýtaných 18 % deklaruje, že veria v zotrvanie súčasnej vládnej koalície v rovnakej podobe až do konca riadneho funkčného obdobia (do roku 2024). Ďalších takmer 40 % si myslí, že slovenskej exekutíve sa skôr nepodarí zotrvať v súčasnej podobe do konca tohto obdobia a tretina odpovedá, že sa vládnej koalícii určite nepodarí zotrvať v rovnakej podobe do konca funkčného obdobia.

Aktuálnu koaličnú krízu by podľa respondentov vyriešila demisia vlády a vyhlásenie predčasných volieb alebo rekonštrukcia kabinetu, teda výmena členov vlády na jednotlivých postoch. Za demisiu exekutívy sa vyjadrilo viac ako 40 % respondentov a za rekonštrukciu tretina z nich.

Za riešenie prostredníctvom vytvorenia trojkoalície sa vyjadrilo len 7 % opýtaných a len 5 % si myslí, že táto kríza by mala byť vyriešená vytvorením menšinovej vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko