Na hlavný obsah

Putin diskutoval s Merkelovou a Macronom o Sputniku V

Témou boli aj vzťahy Ruska s EÚ.

Putin diskutoval s Merkelovou a Macronom o Sputniku V
Na snímke zľava nemecká kancelárka Angela Merkelová, prezident Francúzska Emmanuel Macron a ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Možné dodávky ruskej vakcíny Sputnik V do Európskej únie boli medzi témami, o ktorých diskutovali v utorok (30. 3.) prostredníctvom videokonferencie ruský prezident Vladimir Putin, nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na tlačové oddelenie Kremľa.

„Osobitná pozornosť bola venovaná úlohe spojiť úsilie v boji proti spoločnej hrozbe – pandémii koronavírusu. V tejto súvislosti lídri diskutovali o opatreniach na zabránenie ďalšiemu šíreniu choroby,“ uviedol Kremeľ.

Podľa neho trojica diskutovala aj o „vyhliadkach na registráciu ruskej vakcíny Sputnik V v EÚ a jej možné dodávky a spoločnú výrobu v krajinách EÚ“.

Lídri diskutovali aj o situácii vo vzťahoch medzi Ruskom a EÚ. Putin uviedol, že Rusko „je pripravené obnoviť normálnu, odpolitizovanú spoluprácu s Úniou, ak sa preukáže vzájomný záujem„.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet