Na hlavný obsah

Putina zaočkovali proti covidu. Cíti sa dobre, oznámil jeho hovorca

Nie je známe, ktorou vakcínou.

Putina zaočkovali proti covidu. Cíti sa dobre, oznámil jeho hovorca
Ruský prezident Vladimir Putin na víkendovej návšteve tajgy na Sibíri. (21. marca 2021) Foto: TARS/AP

Ruský prezident Vladimir Putin dostal v utorok (23. 3.) večer prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Oznámil to jeho hovorca Dmitrij Peskov bez toho, aby spresnil, ktorou vakcínou bol šesťdesiatosemročný Putin konkrétne zaočkovaný. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na ruské médiá.

„Putin bol zaočkovaný proti koronavírusu. Cíti sa dobre. Zajtra ho čaká plnohodnotný pracovný deň,“ povedal Peskov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti. Na rozdiel od mnohých svetových lídrov ako napríklad amerického prezidenta Joe Bidena, pápeža Františka či britskej kráľovnej Alžbety II., ktorí dostali vakcínu verejne, Putinovi ju podali v súkromí.

To, že Putin, ktorý sa počas dvoch dekád svojej vlády pozornosti médií nevyhýbal, nechce byť zaočkovaný pred kamerami, ohlásil Peskov už skôr. Dodal, že šéf Kremľa dostane jednu z troch ruských očkovacích látok, všetky z nich sú podľa jeho slov účinné a spoľahlivé.

Peskov podľa agentúry Interfax dodal, že Putin chce prejsť k bežnému pracovnému dňu bez obmedzení kontaktov a cestovania najneskôr na jeseň. Pripomenul tiež, že v septembri sú v Rusku parlamentné voľby a prezidentova imunita sa musí dovtedy dostať na „potrebnú úroveň“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet