Na hlavný obsah

Rokovania nie sú ukončené, koaliční lídri vo štvrtok spolu nevystúpia

Sulík nepovažuje diskusie za uzavreté.

Rokovania nie sú ukončené, koaliční lídri vo štvrtok spolu nevystúpia
Foto: TASR

Verejnosť sa vo štvrtok (11. 3.) nedozvie, akým spôsobom bude vládny štvorlístok pokračovať ďalej v spolupráci. Po ohlásenej demisii ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) mali lídri koaličných zoskupení spoločne oznámiť, ako budú pokračovať vo vládnutí.

Na Úrad vlády SR, kde čakali novinári na vyhlásenie, sa nedostavil predseda SaS Richard Sulík. Odkázal im, že rokovania nepovažuje za ukončené, a tým pádom na avizované stretnutie neprišiel. Podľa redaktorky RTVS Kataríny Wildovej, ktorá bola na mieste, úrad vlády oznámil, že ohlásený mediálny výstup sa neuskutoční a diskusie budú pokračovať.

Sulík sa pritom ešte napoludnie vyjadril, že po stredajšej (10. 3.) koaličnej rade prišlo k dohode, s ktorou je spokojná aj SaS. Podotkol, že s premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) sa stretol aj samostatne, aby si vyjasnili spoločné vzťahy. Veril, že našli cestu, ako spolu vychádzať, komunikovať a dodržiavať dohody. Zdôraznil, že prioritou naďalej ostáva dovládnuť ako štvorkoalícia.

Krajčí pri oznámení svojho konca vo funkcii vyhlásil, že menšie koaličné strany SaS a Za ľudí podmienili svoje zotrvanie vo vláde jeho demisiou. V tejto situácii nevidel zmysel robiť obštrukcie a rozhodol sa odísť z postu. Matovič to označil za najabsurdnejší odchod v dejinách. „V tomto prípade to naozaj považujem zo strany našich koaličných kolegov za doslova amorálne rozhodnutie ukázať prstom na obeť tejto pandémie. Politika nie je fér a musíme sa s tým naučiť žiť,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko