Na hlavný obsah

Rozlúči sa výhrou v Lige majstrov? Agüero po desiatich rokoch opustí Man City

Mali by sme mu postaviť sochu, znie z klubu.

Rozlúči sa výhrou v Lige majstrov? Agüero po desiatich rokoch opustí Man City
Futbalista Manchestru City Sergio Agüero. Foto: TASR/AP

Argentínsky útočník Sergio Agüero nastrieľal v drese Manchestru City počas desiatich rokov v 384 zápasoch 257 gólov, ale toto úspešné spojenie už dlho nepotrvá. Líder anglickej najvyššej súťaže potvrdil, že 32-ročný Juhoameričan už po tejto sezóne nebude pokračovať na Etihad Stadium. Zmluvu s ním už nepredĺžia. O dlhoročného kanoniera „Citizens“ majú záujem FC Barcelona, ale aj Paríž Saint-Germain. Kluby si uvedomujú, že Agüera môžu získať počas najbližšieho leta dokonca bez odstupného.

Agüero má s Man City na konte štyri tituly v Premier League, päť triumfov v Ligovom pohári a jeden víťazný FA Cup. V sezóne 2014/2015 bol s 26 gólmi najlepší strelec Premier League. V aktuálnej sezóne PL odohral vinou zranenia či ochorenia na COVID-19 iba osem zápasov a strelil v nich jeden gól. Dva góly však dosiahol v Lige majstrov. „Za to, čo odviedol v prospech nášho tímu, by sme mu mali postaviť sochu. A to isté platí aj o Vincentovi Kompanym a Davidovi Silvovi,“ vyhlásil výkonný riaditeľ Manchestru City Khaldoon al-Mubarak.

Vo svojej rozlúčkovej sezóne v Manchestri má Argentínčan šancu vyhrať minimálne jednu, ale možno až štyri trofeje. Manchester City má na čele Premier League aktuálne náskok 13 bodov pred mestským rivalom United, do konca súťažného ročníka zostáva deväť kôl. V Lige majstrom sú „Citizens“ už vo štvrťfinále, kde na nich čakajú hráči Borussie Dortmund. V semifinále FA Cupu narazia na FC Chelsea. A vo finále Anglického ligového pohára (EFL Cup) sa už 25. apríla stretnú s Tottenhamom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport