Na hlavný obsah

SaS zvolá republikovú radu. Sulík nevylúčil odchod strany z koalície

Chce sa rozprávať o zodpovednosti za súčasný stav pandémie.

SaS zvolá republikovú radu. Sulík nevylúčil odchod strany z koalície
Na snímke predseda SaS Richard Sulík. Foto: TASR

Minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík zvolal na utorkový (2. 3.) večer mimoriadnu republikovú radu strany rozšírenú o poslanecký klub liberálov. Nepáči sa mu spôsob nákupu ruskej vakcíny Sputnik V, považuje ho za „čudnú akciu nehodnú štýlu riadenia krajiny“.

„Nakúpené zo dňa na deň a v utajení, to je smiešne,“ skonštatoval v diskusnej relácii TV Markíza Na telo plus. Súhlasil tiež s názorom ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS), že prítomnosť premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na letisku v Košiciach pri preberaní dávok vakcíny nebola vhodná, keďže pri iných vakcínach „nikto nešiel robiť kotrmelce a šaškovať na letisko. Možno to bola podmienka ruskej strany“.

Na stretnutí liberálov sa chce rozprávať o zodpovednosti za súčasný stav pandémie na Slovensku. „Budeme sa baviť o tom, kto za čo nesie zodpovednosť a akým spôsobom chceme zodpovednosť vyvodiť,“ povedal. Dodal, že „na stôl musí ísť úplne všetko“. Očakáva otvorenú debatu a pri otázke, či je jednou z možností aj odchod z vlády, odpovedal „keď hovorím všetko, myslím všetko“. Verejnosť by o záveroch mohol informovať v stredu (3. 3.).

V utorok bude diskutovať o situácii v koalícii aj strana Za ľudí. Jej predsedníčka Veronika Remišová povedala, že členovia strany „musia prijať zásadné rozhodnutie“. Vidia totiž obrovské zlyhania v manažmente pandémie a v očkovacej stratégii. To, že hrozí rozpad poslaneckého klubu, naznačila aj ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková. Zo Za ľudí už vystúpili medzičasom poslanci Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko