Na hlavný obsah

Slovenských hokejistov čaká príprava na MS. Realizačný tím posilnilo známe meno

Na spoluprácu sa čakalo rok.

Slovenských hokejistov čaká príprava na MS. Realizačný tím posilnilo známe meno
Na snímke zľava asistent generálneho manažéra a hlavný skaut Oto Haščák, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan a tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti odohrajú v rámci prípravy na majstrovstvá sveta 2021 v Rige (21. 5. – 6. 6.) dokopy osem prípravných stretnutí. Prvý dobrovoľný kemp pre hráčov, ktorým sa skončia klubové povinnosti, odštartuje 6. apríla v Piešťanoch. Novou posilou realizačného tímu sa stal Oto Haščák, ktorý bude pracovať pri reprezentácii ako asistent generálneho manažéra a zároveň hlavný skaut.

„Bude sledovať hráčov a mať na starosti komunikáciu s vytypovanými hokejistami v prípravnom období. Spoluprácu s ním sme mali naplánovanú už pred minulými MS, ktoré sa však, bohužiaľ, zrušili. Takže sme museli rok čakať. Teší nás, že Oto je nám aj pri funkcii skauta New Yorku Rangers ochotný pomôcť. Teším sa na spoluprácu, do reprezentácie prinesie hokejový rozum,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a zároveň generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Na snímke Oto Haščák. FOTO: TASR

„Oto je ideálna posila nášho tímu. Sme radi, že bol ochotný sa k nám pripojiť,“ vyzdvihol ho reprezentačný tréner SR Craig Ramsay.

„Veľmi si vážim túto ponuku. Som rád, že budem môcť poskytnúť svoje informácie, znalosti a skúsenosti počas 18 rokov skautingu pre tímy Boston Bruins, Los Angeles Kings a New York Rangers. Veľmi rád teda pomôžem aj na reprezentačnej úrovni. Je to pre mňa veľká výzva, ale momentálne vlastne iba test. Dohodnutí sme len na majstrovstvá sveta v roku 2021. Potom to celé vyhodnotíme,“ skonštatoval 57-ročný Haščák, ktorý hrával hokej vo Švédsku, Fínsku, Česku aj Nemecku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport