Na hlavný obsah

Sme rodina nežiada výmenu žiadneho člena vlády, Kollár dostal mandát na rokovania

O možnej menšinovej vláde nehovorili.

Sme rodina nežiada výmenu žiadneho člena vlády, Kollár dostal mandát na rokovania
Poslanci parlamentu za stranu Sme rodina Eva Hudecová, Petra Hajšelová, Igor Kašper, predseda NR SR Boris Kollár, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, Jozef Lukáč a Ľudovít Goga počas mimoriadneho vyhlásenia k aktuálnej situácii v koalícii. Foto: SITA

Koaličné hnutie Sme rodina má za sebou rokovanie predsedníctva aj poslaneckého klubu. Predseda Boris Kollár členom opísal problémy medzi predsedom vlády Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) a dostal mandát na ďalšie rokovania s členmi koalície, povedal po rokovaniach v Národnej rade SR poslanec Sme rodina Martin Borguľa.

„Sme sklamaní z celého z tohto cirkusu. Sme rodina nemá personálne požiadavky. Každý je zodpovedný za svojich nominantov, naši nominanti vo vláde určite hanbu nerobia,“ povedal Borguľa.

Do ďalších rokovaní tak hnutie nepôjde s požiadavkou na výmenu akéhokoľvek člena vlády. Borguľa si myslí, že Sulík s Matovičom si svoje problémy musia vyriešiť sami medzi sebou. Dodal, že je preňho ľudsky neprijateľné, ako medzi sebou komunikujú.

Na klube sa vôbec nebavili o možnej menšinovej vlády hnutí OĽANO a Sme rodina. „Predsedníctvo strany jasne stanovilo podmienky, ktoré v žiadnom prípade nie sú personálneho charakteru a ktoré bude predseda hnutia ďalej komunikovať koaličným partnerom,“ uviedol Borguľa s tým, že ide výlučne o podmienky, ktoré majú pomôcť ľuďom v aktuálnej náročnej pandemickej situácii.

Krízu riešia vo všetkých kluboch koalície

Poslanec za Sme rodina dodal, že pokiaľ si minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) myslí, že svoju funkciu vykonáva dobre, tak by v nej mal ostať. „A keď si to myslí strana OĽANO, nech ho drží v tej pozícii,“ uzavrel.

V stredu (10. 3.) zasadajú poslanecké kluby všetkých koaličných strán a hľadajú riešenia aktuálnej koaličnej krízy. Strany SaS a Za ľudí požadujú rekonštrukciu vlády, zároveň odmietajú predčasné voľby.

V hnutí OĽANO nevidia dôvod na výmenu predsedu vlády, odchod ministra Krajčího si vedia predstaviť len v prípade, že by súčasne zo svojho postu ministra hospodárstva odstúpil Sulík. Koaliční partneri budú spoločne rokovať v stredu večer na koaličnej rade.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko