Na hlavný obsah

Stíhačku v Östersunde ovládol Lägreid, Bö si šancu na triumf odpálil v poslednej stojke

Tretí skončil Talian Hofer.

Stíhačku v Östersunde ovládol Lägreid, Bö si šancu na triumf odpálil v poslednej stojke
Na snímke zľava biatlonisti Johannes Thingnes Bö, Sturla Holm Lägreid a Lukas Hofer. Foto: SITA/AP

Nórsky biatlonista Sturla Holm Lägreid sa stal víťazom sobotných (20. 3.) stíhacích pretekov Svetového pohára. Vo švédskom Östersunde si vybojoval triumf o 22,6 sekundy pred krajanom Johannesom Thingnesom Böom, ktorý prišiel o víťazstvo vinou troch chýb v záverečnej streľbe. Tretí bol Talian Lukas Hofer so stratou 32,4 s. Slováci v sobotu neštartovali.

J.T Bö bol lídrom celkového poradia SP o pätnásť bodov pred Lägreidom. Do stíhačky vybehol ako siedmy o 46,1 sekundy za víťazom piatkového (19. 3.) šprintu Hoferom. Vďaka skvelému behu a bezchybnej streľbe sa však postupne dostal až na prvé miesto. Pred poslednou streleckou položkou mal všetko vo svojich rukách, no v silnom vetre stojku nezvládol a musel na tri trestné okruhy.

Naopak, Lägreid síce minul v prvej ležke i stojke, ale kľúčovú položku absolvoval na výbornú a dostal sa na čelo poradia. Kilometer pred cieľom mal pred Böom náskok sedemnásť sekúnd, ktorý napokon pretavil do víťazstva. Tretí bol Hofer, ktorého o lepší výsledok obrali štyri chyby na strelnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport