Na hlavný obsah

Strana SaS akceptuje Matovičov návrh, chce pokračovať v začatej práci

Súhlasiť bude aj s menovaním Matoviča za ministra financií.

Strana SaS akceptuje Matovičov návrh, chce pokračovať v začatej práci
Na snímke poslanecký klub SaS, v popredí predseda strany Richard Sulík. Foto: SITA

V strane SaS oceňujú ústretový krok predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO) a jeho návrh, že sa vo vláde vymení s ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽANO). „Návrh Igora Matoviča akceptujeme a tiež do určitej miery ustupujeme z našich požiadaviek,“ vyhlásil predseda strany Richard Sulík. Dodal, že ešte v nedeľu (28. 3.) sa chce stretnúť s navrhovaným novým premiérom Hegerom, aby sa s ním dohodol na ďalších konkrétnych krokoch.

„Nastal čas zložiť zbrane, treba sa opäť venovať robote,“ vyhlásil Sulík s tým, že sa nechce vracať do minulosti. „Vrátime sa k tomu, čo sme mali rozrobené – Ivan Korčok na ministerstve zahraničných vecí, Branislav Gröhling na ministerstve školstva a ja na ministerstve hospodárstva,“ dodal.

V strane sú ochotní pristúpiť na to, že sa Matovič stane novým ministrom financií. „Predpokladám, že sa cíti byť na túto pozíciu kvalifikovaný a inak by do toho nešiel,“ podotkol. Koaličná zmluva ani programové vyhlásenie vlády sa podľa Sulíka nemusia otvárať.

„Chceme sa pozerať do budúcnosti optimisticky. Urobíme všetko pre to, aby to fungovalo,“ reagoval na otázku či nebude jeho zotrvanie vo vláde spolu s Matovičom zdrojom ďalších konflitkov. „Ja osobne som si dal záväzok, že niektoré vzťahy napravím. Chcem Igora Matoviča pozvať na obed alebo na večeru, niečo dobré mu uvarím,“ uzavrel Sulík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko