Na hlavný obsah

Štvrťfinále Ligy majstrov bude po 16 rokoch bez Messiho a Ronalda

Liverpool a PSG potvrdili postup.

Štvrťfinále Ligy majstrov bude po 16 rokoch bez Messiho a Ronalda
Futbalista FC Barcelona Lionel Messi v zápase proti PSG. Foto: TASR/AP

Futbalisti Paríža St. Germain postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov 2020/2021. V stredajšej (10. 3.) domácej odvete osemfinále remizovali s FC Barcelona 1:1, z prvého duelu na Camp Nou si však priniesli jednoznačný náskok 4:1.

Najväčšia hviezda Barcelony Lionel Messi sa tak nepredstaví v ďalšej časti vyraďovacej fáze LM. Podobný osud zastihol o deň skôr aj ďalšiu futbalovú superstar Cristiana Ronalda po tom, čo jeho Juventus Turín skončil na kopačkách FC Porto. Štvrťfinále najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže v Európe tak bude prvý raz od sezóny 2004/2005 bez účasti aspoň jedného z tejto dvojice.

Futbalista Kylian Mbappe (vpravo) z Paríža St. Germain strieľa gól z penalty v odvete osemfinále Ligy majstrov Paríž St. Germain – FC Barcelona. FOTO: TASR/AP

Barcelona sa pred štyrmi rokmi postarala práve proti PSG o jeden z najpamätnejších obratov v histórii súťaže, keď po prehre 0:4 v Parku princov deklasovala v odvete súpera 6:1. Parížania bez ešte nedoliečeného Neymara tentoraz podobný scenár nezažili. V stredu otvoril skóre duelu za domácich v 31. minúte Kylian Mbappé z penalty. V 37. minúte už bolo vyrovnané, keď trafil parádne z diaľky do pravého horného rohu Messi. Skóre 1:1 sa však do konca stretnutia už nezmenilo.

Opäť výhra 2:0

Medzi elitnú osmičku sa prebojoval aj FC Liverpool po triumfe nad RB Lipsko 2:0 v Budapešti. Anglický šampión vyhral v prvom zápase rovnakým skóre.

Liverpool aj v odvete nastúpil proti Lipsku v budapeštianskej Puskásovej aréne a ani tentoraz sa bundesligista gólovo nepresadil. Zverenci Jürgena Kloppa definitívne rozhodli o postupe v 71. minúte, keď Diogo Jota prihral Mohamedovi Salahovi, ten sa uvoľnil v šestnástke a po zemi prekonal Gulácsiho – 1:0. O tri minúty neskôr spečatil triumf Liverpoolu druhým gólom Sadio Mané po asistencii striedajúceho Origiho.

Brankár Lipska Péter Gulácsi odráža rukou loptu po strele Dioga Jotu z Liverpoolu počas odvety osemfinále Ligy majstrov FC Liverpool – RB Lipsko. FOTO: TASR/AP

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport