Na hlavný obsah

Kvietika prepustili na slobodu, následne ho opäť zadržali

Do väzby ho vzali na základe nového obvinenia.

Kvietika prepustili na slobodu, následne ho opäť zadržali
Na snímke eskorta privádza finančníka Martina Kvietika na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici 25. apríla 2020. Foto: TASR

Najvyšší súd (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí rozhodol o prepustení obvineného finančníka Martina Kvietika z väzby. Zrušil tak uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z februára tohto roka. Vo štvrtok (11. 3.) o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Kvietik bol obvinený v rámci policajnej akcie Dobytkár, Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho zadržala v apríli 2020. Čelí obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

„Vzhľadom na celkovú dĺžku doposiaľ vykonanej kolúznej väzby a rozsah vykonaných procesných úkonov obava z kolúzneho konania obvineného pominula,“ uviedla Važanová. Kolúzna väzba slúži na to, aby obvinený neovplyvňoval svedkov. Zvyčajne sa používa v začiatkoch vyšetrovania, kým prebiehajú ich výsluchy.

Krátko po prepustení z väzby v Leopoldove Kvietika opäť zadržali a obvinili ho v inej trestnej veci. Pre agentúru TSAR to potvrdil jeho obhajca Dušan Ivan. Ako dodal, práve je na výsluchu svojho klienta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko