Na hlavný obsah

Sulík: Nastal čas, aby sme sa vážne bavili o rekonštrukcii vlády

Predčasné voľby nepodporí.

Sulík: Nastal čas, aby sme sa vážne bavili o rekonštrukcii vlády
Na snímke zľava minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, podpredseda vlády SR a minister hospodárstva Richard Sulík (obaja SaS) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR

Vicepremiér SR pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) po stredajšom (3. 3.) rokovaní vlády oznámil, že vládna koalícia už takýmto spôsobom nemôže ďalej fungovať a je potrebná rekonštrukcia vlády.

„Nastal čas, aby sme sa vážne bavili o rekonštrukcii vlády. Nebudem hovoriť detaily, chceme to v rôznych kruhoch prediskutovať. Treba postupovať citlivo a spolu s našimi partnermi,“ prezradil s tým, že chce diskutovať so stranou Za ľudí, ale aj Sme rodina či poslaneckým klubom OĽANO. Žiada aj stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. S ňou sa stretne v stredu o 15.00 h aj predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.

„Je vhodné stretnúť sa aj s prezidentkou, ktorá má do toho čo hovoriť. Ťažko môžeme takto ďalej fungovať, nachádzame sa v ťažkej situácii, boj s pandémiou nezvládame a čelíme tomu, že predseda vlády proti sebe poštval všetkých – médiá, prezidentku, koaličných partnerov a ľudí. Nemôžeme pred týmto zatvárať oči,“ vysvetlil. Zopakoval svoje slová o tom, že sa mu nepáči spôsob nákupu ruskej vakcíny Sputnik V a jej prezentácia na letisku v podaní predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO).

Sulík odmietol možnosť predčasných volieb. „Zloženie národnej rady je v poriadku. Nemyslíme si, že po predčasných voľbách by bolo lepšie zloženie NR SR. Určite nepodporíme predčasné voľby,“ vyjadril sa s tým, že pri rekonštrukcii musia ísť na stôl všetky mená, vrátane jeho. „Týka sa to všetkých ministrov a premiéra, takto sa už ďalej nedá fungovať,“ dodal.

Pri otázke, či má konkrétne meno, ktoré by si vedel predstaviť na poste predsedu vlády, doplnil: „Máme úplne jasnú predstavu. Vyhlasovať ultimáta verejne ale nemá zmysel. Najprv ju oznámim koaličným partnerom.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko