Na hlavný obsah

Sulíkovi na vláde neprešiel návrh na odškodnenie podnikateľov

Doterajšia pomoc mnohých nechráni pred krachom.

Sulíkovi na vláde neprešiel návrh na odškodnenie podnikateľov
Na snímke Richard Sulík po rokovaní vlády. Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) chcel na stredajšom (3. 3.) rokovaní vlády predložiť zákon o univerzálnom odškodnení podnikateľov. Tento návrh ale podľa neho odmietol vedúci Úradu vlády SR Július Jakab zaradiť do programu. Sulík zdôraznil, že štát ženie protipandemickými nariadeniami do krachu stovky až tisíce firiem.

„Obchody sú zatvorené už dva mesiace, reštaurácie vyše štyri,“ pripomenul Sulík. Ako poznamenal, finančná pomoc pre zatvorené prevádzky v mnohých prípadoch pomáha, stále ale nie je určená pre všetkých. Šéf rezortu hospodárstva preto opakovane predložil návrh na univerzálne odškodnenie, „aby sme mohli odškodniť aj tých, na ktorých doteraz nesedeli schémy.“  

Pomoc by bola určená pre všetky zatvorené podniky bez rozdielov. „Bohužiaľ, pán Jakab tento zákon ani len nepredložil na rokovanie, ja pochybujem, že vôbec má takéto právo. On tvrdil, že áno,“ povedal Sulík. „Urobili sme všetko pre to, aby sme konečne mohli odškodňovať. Opäť raz, dnes už po tretíkrát, to neprešlo vládou,“ skonštatoval po stredajšom rokovaní kabinetu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko