Na hlavný obsah

Suverénna Johaugová získala ďalšie zlato, Procházková na 53. mieste

Nórka triumfovala aj v skiatlone.

Suverénna Johaugová získala ďalšie zlato, Procházková na 53. mieste
Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová. Foto: TASR/AP

Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová suverénnym spôsobom triumfovala v utorkových (2. 3.) pretekoch na 10 km voľne s intervalovým štartom na majstrovstvách sveta v severských disciplínach v Oberstdorfe. S výrazným odstupom (+54,2 s) skončila na druhom mieste Švédka Frida Karlssonová, bronzovú medailu získala jej krajanka Ebba Anderssonová (+1:06,9 min). Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

Z dvojice slovenských reprezentantiek dosiahla lepší výsledok Alena Procházková, ktorá obsadila 53. miesto so stratou 4:04,4 minúty na Johaugovú. Barbora Klementová finišovala na 69. priečke (+6:01,4 min).

Rivalkám nedala šancu

Johaugová nadviazala na sobotný (27. 2.) triumf v skiatlone na 7,5+7,5 km. Pre 32-ročnú Nórku je to už dvanáste zlato zo svetových šampionátov, deviate v individuálnej súťaži. Na MS 2017 v Lahti nemohla štartovať pre dopingový dištanc, v Seefelde 2019 triumfovala v behu na 10 km klasicky. Viac zlatých medailí na MS získali iba jej krajanka Marit Björgenová (18) a Ruska Jelena Vjalbeová (14). Nóri dominujú na šampionáte v nemeckom stredisku, pre škandinávsku veľmoc to bola už 19. medaila v jeho doterajšom priebehu.

Johaugová v utorok nedala súperkám šancu. V teplom slnečnom počasí od prvého meraného úseku viedla, jej náskok na ďalších medzičasoch narastal. Po polovici pretekov viedla o 4,1 s pred Karlssonovou, manko suverénnej líderky Svetového pohára Jessie Digginsovej z USA predstavovalo 9,0 sekundy. Johaugová v druhej časti ešte vystupňovala tempo a do cieľa prišla s pohodlným náskokom pred konkurenciou, z 87-členného poľa súperiek sa iba Karlssonová dokázala zmestiť do minútového manka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport