Na hlavný obsah

Tampa Bay zdolala Dallas, na ľade sa stretli slovenskí obrancovia Sekera a Černák

Tampa si pripísala piate víťazstvo v rade za sebou.

Tampa Bay zdolala Dallas, na ľade sa stretli slovenskí obrancovia Sekera a Černák
Slovenský hokejový obranca v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (vľavo) a jeho spoluhráči Michail Sergačev (98), Blake Coleman (20), Yanni Gourde (37) a Barclay Goodrow (19) sa tešia po strelení gólu počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - Tampa Bay Lightning v Dallase v utorok 23. marca 2021. Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v zámorskej NHL v dueli vlaňajších finalistov Stanleyho pohára na ľade Dallasu 2:1. Súboj slovenských obrancov tak vyznel pre Erika Černáka z tímu hostí, ktorý bol s takmer 24 minútami na ľade druhý najvyťaženejší hráč Tampy.

Černák si pripísal tri strely, plusový bod a na trestnej lavici strávil dve minúty. Jeho krajan Andrej Sekera odohral za Dallas 14:08 min a pri vyrovnávajúcom góle hostí na 1:1 v 29. minúte v snahe zblokovať strelu Stevena Stamkosa v presilovke tečoval hokejkou puk za chrbát vlastného brankára Antona Chudobina. O triumfe hostí potom o necelých päť minút neskôr rozhodol gól Yanniho Gourdeho.

Tampa dosiahla piate víťazstvo za sebou a potvrdila post lídra súťaže. Jej brankar Andrej Vasilevskij zneškodnil 16 striel a zaznamenal už svoj 12. triumf za sebou, čim prekonal rekordnú klubovú sériu Louisa Dominguea z prelomu rokov 2018 a 2019. Úradujuci šampión profiligy vyhral nad Dallasom všetky štyri vzájomné duely v prebiehajúcom ročníku.

Chicago zastavilo šnúru štyroch prehier, keď si doma poradilo s Floridou 3:2. Kevin Lankinen chytil 33 striel súpera, Patrick Kane zaznamenal dve asistencie. Prvý shutout v sezóne a dvanásty v kariére si pripísal brankár Nashvillu Juuse Saros, jeho tím si doma poradil s Detroitom 2:0 a uspel vo štvrtom z uplynulých piatich súbojov.

Michael McLeod, Kyle Palmieri, Jegor Šarangovič a Travis Zajac sa gólovo pospísali pod víťazstvo New Jersey na ľade Philadelphie 4:3. Domáci prehrali tretíkrát za sebou. Arizona zdolala Colorado 5:4 po nájazdoch, keď jej hráči zvládli v rozstrele všetky tri pokusy. „Lavíny“ predtým vyhrali sedem duelov za sebou.

Duel Bostonu proti NY Islanders odložili, keďže až päť hráčov Bruins sa ocitlo na covid listine.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport