Na hlavný obsah

Tatar gólom prispel k triumfu Canadiens, Halákove zákroky pomohli Bostonu

Pánik sa nezmestil do zostavy Capitals.

Tatar gólom prispel k triumfu Canadiens, Halákove zákroky pomohli Bostonu
Slovenský hokejsita Tomáš Tatar (vľavo) oslavuje gól za Montreal do siete Edmontonu. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na stredu (31. 3.) v zámorskej NHL jedným gólom k víťazstvu Montrealu nad Edmontonom 4:0. V 38. minúte vsietil štvrtý gól domácich, keď sa presadil strelou z prvej po prihrávke Phillipa Danaulta. Bol to jeho siedmy presný zásah v sezóne, na konte má 21 bodov v 31 tohtosezónnych vystúpeniach. Slovenského krídelníka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Canadiens odohrali prvý duel po desaťdňovej pauze, v súvislosti s covidovým protokolom im preložili predchádzajúce štyri stretnutia.

„Mali sme veľmi silný štart, rýchlo sme viedli a Edmonton cítil, že sme začali dobre. Báli sme sa, že po pauze budeme nemotorní a hrdzaví, ale hrali sme veľmi dobre, poctivo, strelili góly a potom sme kontrolovali zápas. Ušetrili sme tak energiu, čo sa nám bude do ďalších zápasov hodiť,“ povedal Tatar po zápase. Po menšej kríze sa dostáva opäť do formy, v druhom zápase za sebou skóroval a bodoval v uplynulých štyroch. „Aj ja by som rád vedel, prečo to tak bolo. Teraz cítim väčšie sebavedomie, na ľade mám viac priestoru a potom sa hrá lepšie. Darí sa celej našej formácii, verím, že to vydrží a pomôžeme tímu čo najviac,“ dodal slovenský útočník.

Boston zdolal New Jersey 5:4 po nájazdoch, slovenský brankár Jaroslav Halák zneškodnil 31 z 35 striel hostí.

Washington v obrane so Zdenom Chárom prehral na ľade New Yorku Rangers 2:5. Richard Pánik sa nezmestil do zostavy Capitals, slovenský útočník bol prvýkrát v sezóne zdravým náhradníkom.

Tampa bez zraneného slovenského obrancu Erika Černáka podľahla Columbusu 1:3, Blue Jackets sa po štyroch prehrách radovali z plného bodového zisku.

Dallas prehral na ľade Nashvillu 2:3 po predĺžení, Andrej Sekera nehral za Stars z osobných dôvodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport