Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Trenčín vyhral aj v druhom zápase proti „baranom“

Nové Zámky vyrovnali stav série s Košicami.

Tipos extraliga: Trenčín vyhral aj v druhom zápase proti „baranom“
Radosť hráčov Dukly Trenčín. Foto: TASR

Hokejisti Dukly Trenčín zdolali vo štvrtkovom (25. 3.) druhom zápase predkola Kaufland play-off Tipos extraligy HC’05 Banská Bystrica 4:1 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú už 2:0. Svoj postup do štvrťfinále môžu spečatiť už v sobotu (27. 3.), keď je na programe tretí duel vo Zvolene, kde hráva v tejto sezóne domáce zápasy Banská Bystrica.

Od úvodných minút sa hral svižný hokej, oba tímy sa snažili najmä strážiť si obranné pásmo a vyrážať do nebezpečných protiútokov. V 4. minúte mohol otvoriť skóre Sojčík, ktorému prenechal puk Sádecký, no pripraveného Belányiho neprestrelil. V polovici 11. minúty zostal pred bránkoviskom nepokrytý Faško-Rudáš, avšak puk nedokázal dobre tečovať. V 14. minúte stálo pri „vojakoch“ šťastie. Hostia dosiahli gól, ale ten neplatil, pretože Valent pred ním vykopol bránku zo svojej pozície. V závere tretiny neuspel ani Sádecký, ktorý v oslabení rýchlostne prevýšil súperov a preveril pozornosť brankára „baranov“.

Trenčanom vyšiel ideálne vstup do druhej tretiny. Vyrazený puk poslal zadovkou Paukovček na úplne voľného Sojčíka a ten už nemal problém trafiť odkrytú časť bránky. Bystričania mali ideálnu možnosť vyrovnať v nasledujúcich minútach, keď hrali dve presilové hry po sebe v krátkom slede. Paradoxne do najvážnejšej šance sa dostal Sojčík, ktorý bekhendovým zakončením neprekonal Belányiho. V polovici stretnutia vystrašil hosťujúceho brankára Sojčík, no ten ukázal výborný reflex. V 34. minúte Devine vyzval na pästný súboj Ihnačáka, ten odmietol, ale obranca Crevier-Morin nie, a tak obaja skončili predčasne pod sprchami. V závere prostrednej časti mali barani na hokejke vyrovnanie. Vzápätí Tamáši vybojoval puk za bránkou, no Výhonský zblízka puk cez Valentov betón neprepasíroval.

Začiatok tretej dvadsaťminútovky patril Dukle. Sojčík nabil Starostovi, ale jeho strelu vyrazil brankár hostí. V 44. minúte zostal puk pred Rehušom a ten bez problémov do odkrytej bránky zvýšil na 2:0. O pol minútu neskôr už Dukla viedla trojgólovým rozdielom, vyrazený puk do siete poslal Berisha. V 50. minúte Dukla už definitívne rozhodla o svojom triumfe, keď nebránený Rehuš pohodlne upravil na 4:0. V samom závere sa hosťom podarilo dosiahnuť čestný úspech, keď sa umiestnenou strelou v presilovej hre presadil Faško-Rudáš.

Boj bez prehnaných emócií

Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili v druhom dueli predkola Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HC Košice 2:1. Stav série hranej na tri víťazné zápasy vyrovnali na 1:1. Séria sa presunie do Nových Zámkov, kde sú v sobotu (27. 3.) a v nedeľu na programe tretí a štvrtý zápas.

Na ilustračnej snímke hráči HC Mikron Nové Zámky, vľavo brankár Henri Kiviako.Foto: TASR
Foto: TASR

Aj do druhého zápasu vstúpili aktívnejšie hostia, no na rozdiel od prvého potvrdili svoju streleckú prevahu aj gólmi. V 2. minúte rýchlo využili presilovku, keď zadovku Majdana zužitkoval pred bránkou nepokrytý Rogoň – 0:1. O tri minúty neskôr sa hostia dostali do prečíslenia, v ktorom Jurík zblízka prekonal Riečického – 0:2. Gólovo úrodný úsek zakončil Krasničan, keď sa dostal za obranu hostí a poradil si aj s brankárom Kiviahom – 1:2. Po tomto momente ubudlo gólových príležitostí, ale aktéri naďalej predvádzali bojovný hokej s množstvom osobných súbojov. V sľubnej šanci v 12. minúte nevyrovnal Milý a skóre sa nezmenilo ani po presilovke domácich v 18. minúte.

Bojovný hokej pokračoval aj v druhej tretine, avšak bez prehnaných emócií. Brankár Kiviaho podržal svoj tím v 28. minúte, keď zmaril pohotové zakončenie Klhůfeka. V 32. minúte sa neujali dorážky Poiriera a o päť minút neskôr na opačnej strane neskóroval ani Doggett, keď osamotený neprekvapil Riečického.

V 42. minúte boli hostia blízko k tretiemu gólu, Iacobellis však trafil iba žŕdku a z dorážky neuspel Varga. Hostia efektívne bránili tesný náskok a v ofenzívnej aktivite Košičanov chýbal moment prekvapenia. V 56. minúte nezvýšil náskok hostí Seppänen, keď jeho pohotovú strelu vyrazil Riečický. Košičania sa v závere dostali aj k hre bez brankára, ale počas nej si nevytvorili výraznú gólovú príležitosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport