Na hlavný obsah

Tipos extraliga: Víťazom základnej časti je Zvolen. Slovan vo štvrťfinále proti Nitre

Najvyššia hokejová súťaž speje k svojmu vrcholu.

Tipos extraliga: Víťazom základnej časti je Zvolen. Slovan vo štvrťfinále proti Nitre
Na snímke zľava Marek Viedenský (Zvolen) a Mátyás Vojtkó (Miškovec) počas zápasu 49. kola hokejovej Tipos extraligy. Foto: TASR

Po piatkovom (19. 3.) predposlednom kole hokejovej Tipos extraligy už je jasné, že víťazmi základnej časti sú hokejisti Zvolena. Okrúhlych 100 bodov v tabuľke dosiahli po jasnom triumfe nad Miškovcom 8:3, keď si pripísali už piaty triumf v sérii. Michalovce a Poprad napriek víťazstvám už stratili aj teoretickú možnosť Zvolenčanov ohroziť.

Poslednú priamu miestenku do štvrťfinále si zabezpečili hráči Detvy vďaka víťazstvu na ľade priameho konkurenta HC Košice 3:2. Detva má na šiestom mieste pred posledným kolom náskok štyroch bodov pred Trenčínom, ktorý prehral doma s Michalovcami 0:2, a päť pred „oceliarmi“.

Poprad a Michalovce sa v záverečnom kole pobijú na diaľku o druhé miesto v tabuľke. Štvrtý Slovan prehral s Novými Zámkami 1:4 a má dvojbodový náskok pred Nitrou, ktorá zdolala Banskú Bystricu 3:1.

Slovan a Nitra tvoria už istú štvrťfinálovú dvojicu, o tom, kto z nich začne play off doma, rozhodne až záverečné 50. kolo základnej časti. „Baranov“, Košice, Zámky a Trenčín čaká účasť v predkole vyraďovacej časti. Posledný Liptovský Mikuláš podľahol doma Popradu 2:5 a natiahol sériu prehier na trinásť zápasov.

Tipos extraliga 49. kolo:

HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék Miškovec 8:3 (2:2, 2:0, 4:1)
Góly: 11. R. Bondra (Nuutinen, Melancon), 20. J. Mikúš (Hraško, Zuzin), 22. Kelemen (Tibenský), 23. Nuutinen (McPherson, Puliš), 41. R. Bondra (Kelemen), 52. Kelemen (R. Bondra, Melancon), 53. Tibenský (Marcinek), 58. Viedenský (Stupka, Hraško) – 4. Wehrs, 13. Osterberg, 45. Osterberg (Wehrs). Rozhodovali: D. Konc st., T. Orolín – Crman, Frimmel, vylúčení na 2 min: 3:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Slovan Bratislava – HC Mikron Nové Zámky 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Góly: 12. Harris (Gašpar, Brodzinski) – 18. Mikuš (Iacobellis, Varga), 36. Jurík (Varga), 57. Jurík (Clarke, Iacobellis), 59. Varga (Jurík, Holenda). Rozhodovali: Šefčík, M. Novák – Orolín, Gegáň, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.   

HC Košice – HC 07 Detva 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Góly: 5. Réway (Chovan, Růžička), 18. Réway (Mráz, Baránek) – 12. Sýkora (Downing, Gachulinec), 17. Magdolen (Gachulinec, Čacho), 59. Klíma (Gachulinec). Rozhodovali: Baluška, Müllner – Kacej, D. Konc ml, vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Belluš (Koš.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 17. Riečický (Koš.) za Vaya.  

      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport