Na hlavný obsah

V Barcelone plánujú uprostred pandémie koncert pre 5 000 ľudí

Akcii bude predchádzať hromadné testovanie.

V Barcelone plánujú uprostred pandémie koncert pre 5 000 ľudí
Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Barcelonská koncertná aréna plánuje v marci koncert pre viac ako 5 000 ľudí. Predchádzať mu bude hromadné testovanie. Akciu ako z čias pred pandémiou koronavírusu umožnil pilotný projekt, ktorý sa menšom rozsahu uskutočnil na konci minulého roka. U žiadneho z účastníkov sa následne nepreukázala nákaza. Výsledky štúdie pod dohľadom miestnej univerzity boli zverejnené v odbornom lekárskom časopise.

Na koncerte nebude potrebné dodržiavať bezpečnostné rozstupy a návštevníci si budú môcť kúpiť pitie, uvádza organizátori Festivals per la Cultura Segura (Festivaly pre bezpečnú kultúru). Aby sa zabránilo masovému šíreniu nákazy, účastníci musia mať negatívny test zo dňa, v ktorom sa koncert koná a chrániť sa respirátormi FFP2. Aréna bude navyše rozdelená do viacerých zón s maximálnou kapacitou 1 800 ľudí.

Koncert v barcelonskom Palau Sant Jordi sa odohrá 27. marca, hlavnou hviezdou bude španielska popová skupina Love of Lesbian. Cieľom je stanoviť „nový protokol organizovania podujatí v súčasnom kontexte,“ napísali organizátori vo vyhlásení.

Hudobníkov i ďalších umelcov po celom svete tvrdo zasiahli opatrenia zavedené v boji s koronavírusom, vrátane zákazov hromadných podujatí a uzavretia koncertných sál, arén, divadiel a ďalších. Ak bude akcia úspešná, môžu podobné projekty ponúknuť cestu k oživeniu pandémiou zdevastovaného priemyslu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet